مضرات سوزاندن کاه در شالیزار

مضرات سوزاندن کاه در شالیزار

 

برگرداندن کاه و کلش به زمین از طریق شخم و شیار موجب تامین بخشی از نیاز غذایی محصول برنج خواهد شد که در سال بعد در آن زمین کشت می­شود و در نتیجه نیاز به مصرف کودهای شیمیایی نیز کاهش خواهد یافت.متأسفانه سوزاندن کاه پس از برداشت برنج که دلیل اصلی آن از سوی شالیکاران از بین بردن لارو کرم ساقه خوار و سایر آفات می باشد مضرات زیادی را بدنبال داشته که به برخی از آنها اشاره میگردد:

1 - سوزاندن کاه موجب تلفات برخی عناصر غذایی موجود در آن می شود. بنابراین در اراضی که کاه سوزانده می شود در مقایسه با اراضی که کاه به زمین برگردانده می­شود نیاز به مصرف کود بیشتر می­باشد.

2 - زمین شالیزاری که کاه در آن جمع شده پس از سوزانده شدن کاه بیشترین عناصر غذایی جذب همان قسمت خاک می­شود و سایر بخشهای زمین از برخی عناصر فقیر می­ماند و در طول زمان این عمل موجب
 می­شود تا یکنواختی حاصلخیزی خاک مزرعه از بین رفته و ممکن است رشد محصول در سال بعد در کل مزرعه یکنواخت نباشد.

3 - سوزاندن کاه علاوه بر مشکلات یاد شده موجب از بین رفتن موجودات مفیدی می­شود که در خاک وجود دارند.

4 - سوزاندن کاه موجب آلودگی محیط زیست می شود و علاوه بر آن ممکن است در تغییر شرایط آب و هوایی و افزایش درجه حرارت زمین تاثیر داشته باشد.

5 - کاه می­تواند به عنوان یک منبع غذایی در جیره غذایی دام ها مورد استفاده قرار گیرد.

مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی – مدیریت زراعت

چاپ محتويات