با توجه به شرايط ويژه آب و هوايي سالجاري و تجربيات چند ساله مشكلات بوجود آمده از فعاليت آفت خطرناك مگس ميوه مديترانهاي در باغات استان، از آنجائيكه وجود ميوههاي مركبات باقيمانده روي درختان، عليالخصوص نارنج بعنوان اولين و مهمترين ميزبان در اوائل فصل بهار بوده و كانونهاي اوليه آلودگي از ميوههاي رسيده برداشت نشده و نارنج شكل ميگيرد و همچنين با توجه به پايش و رصد آفت توسط تله هاي نصب شده در ايستگاههاي رديابي و پيشآگاهي در نظر گرفته شده و شكار مگس بعد از سرما و برف اخير در برخي تلهها و همچنين مشاهده لارو زنده آفت در داخل ميوه نارنگي رسيده برداشت نشده روي درخت بصورت موردي و به منظور كاهش جمعيت زمستانگذران و پيشگيري از شكلگيري كانونهاي اوليه آلودگي، ضرورت مبارزه گسترده با مگس ميوه به روش غيرشيميايي در فصل زمستان بسيار مهم و موثر خواهد بود.
1-تسريع در برداشت كليه ميوههاي رسيده و باقيمانده مركبات به ويژه در حاشيه جادهها و محوطه شهري و شهركها و حاشيه و داخل باغات.
2- جمعآوري و دفن كليه ميوههاي ريخته شده پاي درختان در عمق 50 سانتيمتري خاك.
3- با عنايت به حساسيت مراحل مختلف رشدي آفت، عليالخصوص شفيرهي آفت به سرما، پابيل كردن يا شخم سطحي سايهانداز درختان سياهريشه و مركبات جهت از بين بردن شفيرههاي موجود در خاك بسيار موثر بوده و در كاهش جمعيت انتقالي نقش بسزايي دارد.
4-جلوگيري از ريختن ميوههاي پوسيده و ضايعات انبار و سورتينگها در حاشيه جاده، رودخانهها و فضاي باز و رعايت ضوابط بهداشتي دفن ميوهها در عمق 50 سانتيمتري خاك مورد تاكيد است.
5-پاكسازي و برداشت كامل ميوههاي نارنج در حاشيه باغات و پارك ها و فضاي سبز شهرها حداكثر تا پايان اسفند ماه الزامياست.
شايان ذكر است رعايت و انجام نكات فني اشاره شده در خانه سراها، ويلا سراها، شهركهاي ساحلي، ادارات دولتي، پاركها و فضاي سبز شهري و روستايي... كه داراي درختان ميزبان مگس ميوه (مركبات، هلو و شليل، انجير، خرمالو، سيب، گلابي، انار و...) مي باشند تاكيد ميشود.
سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در نظر دارد با مشارکت گسترده باغداران، همكاري و مساعدت كليه نهادهاي اجرايي ذيربط استان در اطلاع رساني نكات فني اشاره شده از طريق رسانههاي استاني (صدا و سيما)، سازمان پدافند غيرعامل استان، فرمانداريها، شهرداريها، دهياريها و شوراهاي اسلامي روستاها در فصل زمستان اقدامات لازم با این آفت را انجام دهد.