به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری، سید اسماعیل علوی با اشاره به سطح زیر کشت ۳۵۳ هکتاری گل محمدی در ساری، شرایط مساعد آب و هوایی و کیفیت خاک، پیشبینی کرد که امسال ۷۰۰ تن گل محمدی تر از باغات این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با بیان اینکه عمده اراضی زیر کشت گل محمدی در مناطق بالادست و شیبدار دودانگه و چهاردانگه ساری واقع شدهاند، افزود: برداشت گل محمدی در این منطقه از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد و میانگین برداشت گل محمدی در اراضی شهرستان حدود ۲ تن در هر هکتار پیشبینی میشود.
وی در ادامه به فعالیت ۵۳ کارگاه گلابگیری در شهرستان ساری اشاره کرد و گفت: از این تعداد کارگاه، ۴۹ واحد سنتی و ۴ واحد مکانیزه فعالیت میکنند.
این مسوول ادامه داد: این کارگاهها با استفاده از گل محمدی تولید شده در شهرستان، اقدام به تولید گلاب، غنچه خشک و گلبرگ میکنند و محصولات تولیدی علاوه بر تامین نیازهای محلی، به استانهای همجوار نیز عرضه می شود.
وی با اشاره به فرآوردههای گل محمدی اضافه کرد: از این محصول، گلاب، غنچه خشک و گلبرگ به دست میآید که در صنایع غذایی، دارویی و تولید اسانس استفاده می شود و فرآوری این محصولات در کارگاههای نیمه صنعتی و واحدهای خانگی انجام میشود.
علوی با تاکید بر مزایای کشت گل محمدی در منطقه، خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی و خاک مناسب و مقاومت این گیاه در برابر سرمای دیررس، موجب شده تا کیفیت محصول تولیدی از نظر میزان اسانس و عطر بسیار عالی باشد و تولیدکنندگان گلاب در ساری با بهرهگیری از روشهای سنتی و مدرن، سعی در ارتقای کیفیت و کمیت محصولات خود دارند تا بتوانند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.