بیماری لکه سیاه ( آنتراکنوز) را یکی از مهمترین بیماریهای گردو در شمال ایران و مناطق دیگر ایران می دانند. در اثر این بیماری میوه و برگهای درختان آلودهقبل از موعد ریزش پیدا کرده و درخت ضعیف می شود.
علائم بیماری: این بیماریبه برگ، میوه و شاخه های جوان حمله می کند. اولین علائم آلودگی به صورت ظهور لکه های کوچک گرد با حاشیه دندانه دار به رنگ قهوه ای مایل به قرمز با متن قهوه ایخاکستری و هاله زرد در روی برگهاست. لکه ها به اندازه 2 تا 3 میلیمتربوده و در مرداد تدریجاً بزرگترشده، قطرشان به 2 سانتیمتر می رسند.
در روی شاخه های جوان زخم های بیضوی و گرد نامنظم و کمی گود شده به رنگ قهوه ای متکایل به خاکستری با حاشیه قهوه ای مایل به قرمز ظاهر می شوند.
در روی میوه های جوان خسارت زیاد و شدید می باشد. در سطح پوست میوه لکه های گود شده به شکل گرد یا نامنظم به رنگ سیاه ایجاد می شوند. میوه های جوان در اثر آلودگی ریزش پیدا می کنند. مغز میوه گردو نیز در زیربخش آلوده ممکن است به صورت خشک پوسیده شده و در نهایت قارچ ها روی آن رشد نمایند.
عامل بیماری: عامل بیماری که نوع قارچ می باشد داخل برگهای آلوده و میوه های ریخته شده پای درختان و یا در زخم شاخه های سال گذشته زمستانگذرانی می کند و در بهار همزمان با بارش باران، قارچهای داخل برگها و میوه های ریخته شده پای درخت آزاد شده و به کمک باد روی برگهای جوان انتقال می یابند.
در تابستان نیز وقتی بارندگی زیاد باشد، بیماری بیشتر توسعه می یابد.
مبارزه:
تدوین: کبری احمدی کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر