به نقل از مازندپاج، احسان عباسپور با اشاره به لزوم مديريت كرم ساقه خوار در مزارع كشت مجدد و ديركاشت برنج، گفت: هر ساله به دلايل مختلفی نظير كشت دوم بعد از برداشت گندم و كلزا و كشت مجدد، برخي از بهره برداران خارج از تقويم زراعي به كشت برنج اقدام مي کنند و زمينه افزايش تراكم جمعيت و تداوم نسل كرم ساقه خوار را فراهم و علاوه بر آن، تداخل نسل 2 و 3 آفت، تاثيرپذيري روش هاي كنترل آفت به ویژه مبارزه شيميايي را كاهش مي دهد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برای مديريت مطلوب این آفت در كشت مجدد و كشت هاي تاخيري نکاتی را باید رعایت کرد، بر شناسایی زارعین و ثبت آدرس، شماره تلفن، مشخصات دقيق مزرعه برای هماهنگي و اطلاع رساني هاي لازم تاكيد کرد و افزود: با توجه به اينكه در اين برهه زماني به دليل دماي بالاي هوا از پوشش نايلوني استفاده نمي شود، برای پيشگيري از تخم ريزي پروانه ساقه خوار در خزانه، بهره برداران باید از پشه بند بجاي پوشش نايلوني خزانه ها استفاده کنند.
وی با تاکید بر نصب تله هاي نوري به تعداد حداقل 2 تا 3 عدد در هكتار اطراف خزانه برای شكار انبوه شب پره هاي ساقه خوار برنج، تصریح کرد: بازديد مستمر هفتگي مزارع شناسايي شده توسط كارشناسان پهنه برای اطلاع دقيق از بيولوژي آفت، هماهنگي مسوول حفظ نباتات شهرستان با كارشناس مسوول شبكه مراقبت برنج مديريت حفظ نباتات، محققين ذيربط مراكز تحقيقاتي برای تبادل اطلاعات، تصميم گيري و برنامه ريزي مناسب براي تعيين زمان هاي مناسب مبارزه و مديريت آفت مورد تاكيد است.
وی با اشاره به اینکه بيشترين آلودگي در كشت هاي تاخيري به كرم ساقه خوار در مزارعي كه در برهه زماني اوايل تير تا اواخر تير نشا مي شوند اتفاق مي افتد، به کشاورزان توصیه کرد: نشاء مزارع تا اوايل مرداد (همزمان با نشاء كشت مجدد) به تعويق افتد.
این مسوول ادامه داد: براي خزانه هاي رو باز (بدون توري پشه بند)، مبارزه شيميايي در خزانه با سموم مايع رايج 3 تا 5 روز قبل از انتقال نشا به زمين اصلي به بهره برداران مورد توصيه و تاكيد است.
وی تصریح کرد: مبارزه مكانيكي از طريق وارسي نشاها قبل از انتقال به زمين اصلي برای حذف و امحاء بوته هاي حاوي دستجات تخم آفت در كاهش آلودگي مزرعه بسيار موثر است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بازديد ميداني و در صورت لزوم مبارزه شيميايي با گرانول هاي توصيه شده حدود 20 روز پس از نشا هنگام تداخل نسل آفت در كاهش آلودگي و خسارت را موثر دانست.
وی در پایان به مبارزه مكانيكي از طريق حذف و امحاء بوته هاي آلوده به لارو ساقه خوار (غلاف برگ بوته هاي آلوده به رنگ طلايي يا قهوه اي روشن بوده و براحتي با بوته هاي سالم كه سبز رنگ است قابل تشخيص است) هنگام وجين دستي تاکید کرد.
دیدگاه خود را بیان کن