13:33 - مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران تشریح کرد؛
اصول فنی برداشت و ذخیرهسازی مرکبات/ از رطوبت و دمای انبار تا راهنمای مصرف سموم
توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری
0
64
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران به لزوم رعایت اصول فنی برداشت، انباری و ذخیره سازی مرکبات برای کاهش ضایعات و خسارت های احتمالی ناشی از بیماری های انباری میوه تاکید کرد.
به نقل از مازندپاج، عبدالرحمن زاغی با اشاره به فرارسیدن زمان برداشت میوه مرکبات (ارقام پرتقال) به لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی برای کاهش ضایعات و خسارت های احتمالی ناشی از بیماری های انباری میوه تاکید و اظهار کرد: میوه هایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات بهباغی مانند آبیاری، تغذیه، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی ( آفات، بیماری ها و علف های هرز)، آبیاری و تغذیه در باغات به خوبی رعایت شده باشد.
وی با بیان اینکه میوه های دامنه درخت برای مصرف تازه خوری به بازار عرضه و برای ذخیره سازی میوه هایی که از سطح زمین حدود یک متر فاصله دارند، انتخاب شوند، تصریح کرد: برای پیشگیری از صدمات مکانیکی به میوه، اصول فنی برداشت اعم از استفاده از دستکش، قیچی مخصوص، جعبه های مناسب و دقت کافی در جابجایی میوه ها رعایت شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه میوه های زخمی و آسیب دیده ناشی از صدمات مکانیکی و میوه های با علائم خسارت مگس میوه مدیترانه ای باید از میوه های سالم جداسازی شود، اضافه کرد: برای کاهش خسارت ناشی از بیماری های انباری ضروری است انبار و جعبه ها قبل از ذخیره سازی با سموم قارچکش مناسب کاملا ضدعفونی شوند.
وی به رعایت نکات فنی، استاندارد بسته بندی، ایجاد راهروها و خالی گذاشتن یک سوم فضای انبار و جعبه، استفاده از پالت و جعبه های مناسب برای برقراری تهویه مطلوب و جلوگیری از انباشت گازهای تولید شده در محیط انبار تاکید و تصریح کرد: تنظیم دما و رطوبت انبار برابر ضوابط و تنظیم رطوبت 80 تا 85 درصد و دمای 4 تا 5 درجه سانتیگراد برای حفظ کیفیت میوه الزامی است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نصب تهویه (فن) در قسمت های پایین دیوار جنوبی و شمالی انبار برای خروج گازهای تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچ های انباری بسیار موثر خواهد بود، افزود: بستن دریچه های ورودی و خروجی هوا در روز برای ثابت نگه داشتن دمای انبار ضروری است.
وی به ضدعفونی میوه های سالم جداسازی شده با قارچکش های توصیه شده نظیر تیابندازول (تکتو 60) به میزان یک تا 1.5 کیلو در یک هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه یا استفاده از قارچ کش روال تی اس (ایپرودیون+کاربندازیم) به میزان یک کیلو در یک هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه تاکید کرد.
زاغی تصریح کرد: در صورت استفاده از تیمار آب گرم همراه با سموم ضدعفونی، مشاوره با کارشناسان برای تنظیم دما و ثابت نگه داشتن دمای آب با توجه به نوع رقم و میزان رسیدگی میوه ها ضروری است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه محققین پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در صورت استفاده از واکس های محافظ انباری، استفاده از پوشش پلاستیکی میوه ها را توصیه نمی کنند، به باغداران توصیه کرد بازدید دوره ای حداقل 2 هفته یکبار از میوه های انبار شده برای بررسی وضعیت سلامت میوه ها انجام شود.
وی در خاتمه گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی آماده ارائه راهنمائی های لازم به باغداران و بهره برداران هستند.
دیدگاه خود را بیان کن