09:04 - مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر :
باغداران محترم مرکبات استان مازندران
- توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر
- 0
- 923
بسمه تعالی
" اطلاعیه "
باغداران محترم مرکبات استان مازندران
1- زمان مناسب مبارزه شیمیایی نوبت اول علیه بالشک مرکبات از تاریخ 96/03/25 بمدت 3 هفته از تاریخ شروع مبارزه تعیین و اعلام می گردد .
2- میزان مصرف روغن امولسیون شونده همراه با حشره کش و کنه کش توصیه شده توسط کارشناسان حفظ نباتات 3 الی 5 لیتر در1000 لیتر آب توصیه و تاکید می شود درصورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 33 درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری گردد.
3- تاکید می گردد قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماریزا ، ضمن جمع آوری نمونه های آلوده از باغ به کارشناسان حفظ نباتات مراکز خدمات ، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها یا کلینیکهای گیاه پزشکی مراجعه و براساس نسخه گیاهپزشکی صادره از سوی مراجع یاد شده نسبت به تهیه سموم مربوطه از فروشگاههای مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام گردد .
4- در صورت مشاهده آلودگی باغات به کنه قرمز مرکبات ، استفاده از کنه کشهای توصیه شده همراه با حشره کشها بلامانع می باشد .
4- به منظور جلوگیری از تنش های خشکی ، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی توصیه می گردد .
5- جهت پیشگیری از عواقب سوء احتمالی ، یاد آور می شود از سموم و روغن های امولسیون شونده ای که در ظروف اصلی و پلمپ شده دارای برچسبی که حاوی مشخصات کامل باشد در سمپاشی ها استفاده شود و از مصرف سموم و روغنهای بدون برچسب و مشخصات ، تاریخ گذشته و توصیه نشده جدا" خودداری گردد.
6- بمنظور مبارزه با آفت شپشک آرد آلود مرکبات توصیه می شود ضمن هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات شهرستان مربوطه نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکتهای تولید کننده حشرات مفید اقدام و نسبت به رها سازی کفشدوزک 7 تا 10روز بعد از مبارزه شیمیایی اقدام شود.
7- با عنایت به اهمیت حفظ تعادل طبیعی و حمایت از دشمنان طبیعی آفات ، کاهش اثرات سوء زیست محیطی ، سمپاشی با یکی از حشره کشها و کنه کشهای توصیه شده ذیل فقط روی درختان آلوده توصیه و تاکید می گردد از سمپاشی درختان و باغات بدون آفت خودداری شود:
حشره کشها : آدمیرال یا آپلا ود به میزان 0/75 - 0/5 لیتر ، موونتو 0/75لیتر ، استامی پراید 5/ 0 لیتر ، دورسبان 2 لیتر ، مالاتیون 2/5-2 لیتر در 1000 لیتر آب .
کنه کشها : انویدور 350 سی سی ، نیسورون یا اورتوس 0/5 لیتر ، نئورون 1 لیتر در 1000 لیتر آب .
8 – به منظور پیشگیری از بروز مقاومت در حشرات و کنه ها تاکید می گردد از ترکیب 2 حشره کش یا کنه کش هنگام سمپاشی خود داری و تناوب در مصرف سموم از گروههای مختلف رعایت گردد .
9- تصریح می گردد قبل از شروع سمپاشی به زنبورداران منطقه جهت انتقال کندوهای زنبور عسل به منطقه امن اطلاع رسانی گردد.
10- تاکید می شود به منظور پیشگیری از اثرات سوء تنشهای گرمایی ، سمپاشی در ساعات خنک ( صبحها قبل از ساعت 10و عصرها ، از ساعت 4 بعد از ظهر به بعد ) و در هوای بدون باد انجام شود.
11- توصیه می شود از اختلاط سموم و روغنها با کودهای شیمیایی هنگام سمپاشی جدا خودداری گردد.
12- جهت پیشگیری از مسمومیت های احتمالی رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از لباس مخصوص سمپاشی ، ماسک ، عینک ، کلاه ، عدم خوردن و آشامیدن و سیگارکشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده بدن بلافاصله پس از اتمام کار با آب و صابون الزامیست.
باغداران محترم برای کسب اطلاعات و راهنمائیهای لازم به مراکز ترویج خدمات کشاورزی دهستانها و یا به واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و کلینیکهای گیاهپزشکی مراجعه فرمایند.
سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران ، مدیریت حفظ نباتات ، خرداد 1396
دیدگاه خود را بیان کن