اهداف سازمان
اهداف ، وظايف اساسي ، اساسنامه و مسووليت هاي اصلي سازمان جهاد کشاورزی :
1 ـ بررسي و شناخت امکانات و استعدادهاي بالقوه و بالفعل منابع و عوامل توليد بخش کشاورزي (زراعت، باغباني، آب و خاک، دام، طيور و آبزيان و توسعه روستایي و عشايري در سطح استان) و مسائل و مشکلات فني، اقتصادي و اجتماعي مربوط به آنها.
2 ـ تهيه و تدوين خط مشيها، اهداف، برنامهها و سياست هاي توسعه بخش کشاورزي، توسعه و عمران روستاها و مناطق عشايري در استان در قالب سياست ها و برنامههاي مصوب و همچنين پيشنهاد برنامه و بودجه سالانه به مراجع ذيربط در استان جهت تصويب.
3 ـ بررسي، تدوين و اجراي برنامهها، طرح ها و دستورالعملهاي مربوط به الگوي کشت محصولات کشاورزي و همچنين نظام دامداري، دامپروري و منابع طبيعي استان در قالب سياست هاي مصوب.
4 ـ تهيه، تدوين و اجراي طرح هاي جامع مربوط به افزايش توليد محصولات کشاورزي و دامي و کاهش ضايعات در سطح استان بر اساس قوانين و مقررات مربوط.
5 ـ جمعآوري استخراج، طبقه بندي، پردازش، نگهداري، بهنگامسازي و انتشار آمار و اطلاعات مربوط به بخش کشاورزي و توسعه و عمران روستایي و عشايري در استان.
6 ـ تهيه، اجرا و ارزيابي طرح هاي تحقيقاتي استاني بر اساس سياست ها و خطمشيهاي ابلاغي وزارت.
7 ـ مطالعه، بررسي، نيازسنجي، برنامهريزي، تهيه، اجرا و ارزيابي طرح ها، برنامهها و دورههاي آموزشي و ترويجي، فني و حرفهاي و عملي و کاربردي موردنياز توليدکنندگان، بهرهبرداران، مروجان و راهبران بخش کشاورزي در استان در قالب سياست ها و برنامههاي مصوب وزارت جهاد کشاورزي.
8 ـ ارائه نتايج پژوهش هاي انجام شده به توليد کنندگان و بهرهبرداران.
9 ـ تهيه و اجراي طرح ها و برنامههاي مرتبط با حفظ، احياء، گسترش، حمايت و بهرهبرداري صحيح از جنگل ها و مراتع طبيعي و دست کاشت در سطح استان در چار چوپ سياستها و برنامههاي مصوب.
10 ـ مطالعه، برنامهريزي، تدوين و اجراي طرح هاي لازم در زمينه آبخيز داري و آبخوانداري در حوزه آبخيز استان.
11 ـ تهيه و اجراي طرح هاي تثبيت شنهاي روان و بيابان زدائي و جلوگيري از بيان زايي.
12 ـ تهيه، تدوين و اجراي طرح هاي جنگلکاري، جنگلداري، مرتعداري، ايجاد پارک هاي جنگلي و تفرجگاه هاي طبيعي در چارچوب سياستهاي ابلاغي .
13 ـ انجام اقدامات لازم به منظور حفظ و جلوگيري از تغيير و تبديل کاربري اراضي کشاورزي و جنگلي.
14 ـ تشخيص و تفکيک حريم قانوني اراضي ملي و موات از مستثنيات اشخاص حقيقي و حقوقي در سطح استان و اخذ سند به نام جمهوري اسلامي ايران و اجراي مقررات مربوط به مديريت و واگذاري اراضي ملي و دولتي در چارچوب قوانين و مقررات موجود.
15 ـ انجام عمليات اجرايي لازم براي تثبيت مالکيت های شرعي و قانوني با رعايت قانون و رعايت حقوق متقابل مردم و دولت و اجراي قانون اصلاحات اراضي در رقابت مشمول و باقيمانده و همچنين تعيين تکليف نهايي اراضي کشت موقت.
16 ـ برنامهريزي در جهت استقرار شبکه عمليات ترويجي در مناطق روستايي و عشايري در قالب سياست ها و برنامههاي وزارتخانهها.
17 ـ تهيه برنامه استفاده از اراضي کشاورزي و منابع طبيعي استان در چارچوب طرح هاي جامع حوزههاي آبخيز.
18 ـ نظارت بهداشتي بر مراکز نگهداري و پژوهش دام و مراکز تهيه، توليد و توزيع و فرآوردههاي خام با منشاء دامي و محصولات شيلاتي، کارخانجات خوراک دام، کشتارگاه ها و اماکن عرضه دام و اعمال استانداردها.
19 ـ انجام اقدامات لازم در جهت حفظ، احياء، توسعه و بهرهبرداري مناسب از منابع آبزي پروري در استان.
20 ـ برنامهريزي، اتخاذ تدابير و پيشبيني ساز و کارهاي لازم به منظور توسعه و عمران روستاها با هماهنگي ساير دستگاه ها در سطح استان .
21 ـ تهيه، تدوين و اجراي طرح ها و برنامههاي مر بوط به امور زيربنايي کشاورزي از قبيل يکپارچه سازي اراضي، احداث راه هاي بين مزارع، تجهيز و نوسازي مزارع و باغ ها به منظور استفاده مؤثر از منابع و نهادههاي کشاورزي.
22 ـ بررسي و انجام اقدامات لازم در زمينه حفظ، اصلاح، احياء و افزايش حاصلخيزي خاک در جهت بهرهبرداري بهينه و مطلوب از آن.
23 ـ برنامهريزي و انجام اقدامات لازم به منظور انتقال آب انهار سنتي و قنوات، توزيع و مصرف بهينه آب کشاورزي و افزايش راندمان آبياري در مزارع و باغ ها با استفاده از روشهاي نوين آبياري و اقدامات مربوط به احداث، توسعه و نگهداري تأسيسات آبي.
24 ـ اجراي وظايف مقرر در قانون توزيع عادلانه مصوب 1361 و اصلاحات بعدي آن در سطح استان.
25 ـ اجراي طرح هاي کوچک تأمين و توسعه منابع آب در سطح استان (پس ازکسب مجوز لازم از سازمان آب منطقهاي ذيربط).
26 ـ شناسايي امکانات و نيازمندي هاي دامداران متحرک جهت ارائه خدمات مناسب به منظور بهبود و توسعه وضعيت اقتصادي، اجتماعي، و توليدي عشاير.
27 ـ سازماندهي کوچ و اسکان عشاير در چارچوب طرح هاي ابلاغي.
28 ـ انجام اقدامات در جهت نگهداري بنادر شيلاتي و تأسيسات زيربنايي بر اساس ضوابط ابلاغي
29 ـ فراهم آوردن زمينه توسعه صنايع مربوط به جمع آوري، نگهداري، تبديل و عملآوري و بستهبندي محصولات کشاورزي و فراوردههاي دامي و توسعه و حمايت از صنايع کوچک تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي و صنايع روستايي در استان.
30 ـ انجام اقدامات لازم در زمينه حفظ، بهبود و تو سعه کمي و کيفي محصولات زراعي، باغي، توليدات دام، آبزيان و منابع طبيعي استان و حمايت از منافع توليدکنندگان.
31 ـ بررسي نظام هاي بهرهبرداري کشاورزي در استان و فراهم آوردن موجبات توسعه مناسبترين آنها با توجه به خصوصيات فرهنگي، اقتصادي، و اجتماعي منطقه.
32 ـ انجام بررسيهاي لازم در مورد بر آورد و تشخيص کمي و کيفي کليه نيازهاي فناوري کشاورزي متناسب با خصوصيات و ويژگيهاي اقليمي و کشاورزي استان و تهيه و اجراي طرح هاي مکانيزاسيون و ساير برنامههاي مورد نياز بر اساس سياست ها و خطمشيهاي ابلاغي.
33 ـ زمينهسازي و حمايت از ايجاد و توسعه تشکل هاي مورد نياز بخش کشاورزي استان.
34 ـ انجام اقدامات لازم در جهت حفظ، احياء، توسعه و بهرهبرداري مناسب از منابع دام و آبزيان، اصلاح نژاد، تغذيه، مديريت و مهندسي بهداشت جايگاه دام و صدور مجوزهاي لازم در چارچوب سياست ها و دستو رالعمل هاي ابلاغي.
35 ـ تأمين سلامتي و بهداشت دام از طريق ايجاد شبکههاي پيش آگاهي و مراقبت و اجراي عمليات پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي دامي و مشترک انسان و دام و قرنطينه دامي.
36 ـ انجام اقدامات لازم در خصوص گسترش شبکههاي پيش آگاهي، مراقبت، پيشگيري، قرنطينه گياهي و مبارزه با آفات، علف هاي هرزه و بيماري هاي گياهي در سطح استان.
37 ـ نظارت و کنترل بر توزيع و مصرف مايهها و ساير مواد بيولوژيکي و سموم مورد نياز بخش کشاورزي در استان بر اساس ضوابط ابلاغي.
38 ـ انجام اقدامات لازم در زمينه سازماندهي و بهينهسازي نظام عرضه و تقاضا و تنظيم بازار محصولات کشاورزي و توليدات دامي در استان در چارچوب برنامهاي مصوب و سياست هاي بازرگاني کشور.
39 ـ انجام اقدامات لازم در زمينه خريد، فروش، بازاريابي، صادرات، بيمه، نگهداري، امحاء و نظاير آن در خصوص محصولات و فرآوردههاي بخش کشاورزي بر اساس قوانين، مصوبات و آييننامهها و دستورالعمل هاي مربوط در چارچوب سياست هاي بازرگاني کشور.
40 ـ حمايت از توسعه سرمايهگذاري در بخش کشاورزي و فراهم آوردن زمينههاي لازم براي استفاده از تسهيلات اعتباري بانک کشاورزي و ساير منابع بانکي و مؤسسات اعتباري توسط توليدکنندگان و بهرهبرداران.
41 ـ انجام اقدامات لازم در زمينه بيمه توليدکنندگان، توليدات، تأسيسات و صنايع مربوط به بخش کشاورزي.
42 ـ انجام اقدامات لازم در زمينه ارائه خدمات و تأمين و توزيع نهادههاي کشاورزي دام و آبزيان، دارو، سرم و ساير مواد بيولوژيک از طريق بخش غيردولتي و در صورت لزوم توسط واحد ذيربط در استان در چارچوب ضوابط ابلاغي وزارت جهاد کشاورزي.
43 ـ نظارت مستمر بر کليه فعاليت هاي مرتبط با زير بخش هاي مختلف کشاورزي در سطح استان.
44 ـ نظارت و ارزشيابي طرح ها، فعاليت ها و اقدامات در حيطه وظايف واحدهاي استاني وزارت خانه به منظور سنجش ميزان کارايي و اثر بخشي آنها.
45 ـ اجراي ماده 88 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت براي انجام فعاليت هاي مربوط به کشاورزي، منابع طبيعي و دام و طيور و آبزيان.
46 ـ انجام ساير وظايف و اموري که به موجب قوانين و مقررات به عهده وزارت جهاد کشاورزي در سطح استان ميباشد.