تاریخچه
عباسآباد از شهرهای شهرستان عباسآباد واقع در ناحیه شمالی ایران است. این شهر از شمال به دریای خزر، از جنوب به شهرستان کلاردشت، از غرب به شهر نشتارود و از شرق به شهر سلمانشهر (متل قو یا ساقی کلایه سابق) متصل میگردد. شهرستان عباسآباد بر اساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیتی بالغ بر 52832 نفر را داراست. مردم عباسآباد از قومیت طبری هستند که ریشه در قوم تپوری دارند و به زبان طبری (مازندرانی) با گویش کلارستاقی صحبت میکنند.
نام تاریخی منطقه عباسآباد لنگا است. نام لنگا به سال ۲۷۷ ه.ق (در حدود ۱۱۰۰ سال پیش) به عنوان یکی از آبادیهای غرب طبرستان برای اولین بار در تاریخ مازندران آمدهاست. از لنگا در زمانهای قبل از حکومت علویان همیشه به عنوان یک آبادی از ولایات رویان یاد شدهاست. در گذشته منطقه رویان از شهرستان نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ادامه مییافت. گویش مردم این شهر طبری متعادل میباشد.
نام لنگا در ارتباط با بندر و خلیجی بودهاست که کشتی کوچک در ان لنگر انداخته و پهلو میگرفتهاند. خلیج لنگا توقف گاه آبی بزرگ جهت بارگیری و حمل و نقل بشمار میرفت. بمناسبت وجود خلیج و بندر آباد این حدود لینگا و لنگرگاه نام گرفت.
چارلز فرانسیس مکنزی که در سال ۱۸۵۹ میلادی از این محل عبور کرده چنین وصفی در خصوص آن ارائه میدهد: «به دره زیبایی (عباسآباد) رسیدیم، این ده موقعیت خوبی دارد و روی پشتهای سرسبز و به فاصله کمی از کنار دریا قرار دارد. موقعیت عباسآباد از دهات بسیاری که تاکنون دیده بودم مناسبتر مینمود. نام این ده به شاه عباس مربوط نیست و نام یکی از اهالی محل است که بانی آن بوده… در این ده بیست و پنج خانه هست. یک قبرستان دارد که مانند سایر قبرستانهای ایران، هیچگونه تزئیناتی نداشت».
بخش مرکزی آن شامل شهر عباس آباد، دهستان لنگارود شرقی و دهستان لنگارود غربی میباشد. بخش سلمانشهر شامل شهر سلمانشهر و دهستان کلارآباد غربی می باشد. بخش کلار هم شامل شهر کلارآباد، دهستان کلار شرقی و دهستان کلار غربی میباشد.
شغل اصلی مردمان این شهرستان کشاورزی، باغداری و دامداری میباشد. کشت برنج در فصل بهارآغاز شده و تا اواسط تابستان برداشت میشود. کیوی، پرتغال، نارنگی از مهمترین محصولات باغداری این شهرستان میباشد. همچنین پرورش گل و گیاه در این شهرستان رونق بسیاری دارد.
این شهرستان از مناطق بسیار زیبا و خوش آب و هوای استان مازندران می باشد که به خاطر راه های دسترسی زیبا و آب و هوای خوب و روستاهای بسیار زیبایی که دارد مورد توجه و استقبال بسیاری از مسافران و گردشگران شده است و هر ساله مسافران زیادی به این منطقه ی زیبا در مازندران سفر می کنند.