معرفی اداره جهادکشاورزی بهشهر
تنوع اقليمي، وجود منابع و ذخاير غني، امكان ايجاد اشتغال مولد كم هزينه و زودبازده و وجود مزيت نسبي در توليد و صدور محصولات، از جمله قابليت هاي بخش كشاورزي است.
بخش کشاورزی حدود 31 درصد صادرات غیر نفتی ( بدون میعانات گازی)، 13 درصد اشتغال، 14 درصد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده و تامین کننده حدود 80 درصد نیاز غذایی کشور و 90 درصد نیاز مواد اولیه صنایع کشاورزی کشور است.
اين بخش از نظر توليد، اشتغال، صادرات، حفاظت و بهره برداري اصولي از منابع طبيعي و خدادادي، توسعه تحقيقات و فنآوري ها و توسعه مشاركت هاي مردمي، يكي از اركان مهم اقتصاد و امنيت كشور به حساب مي آيد.
بخش كشاورزي و توجه به توسعه و عمران روستاها پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، همواره مورد اهتمام و تاييد قانونگذاران، برنامه ريزان و دستگاه هاي اجرايي و محور توسعه اقتصادي و اجتماعي بوده و تحولات وسيعي در عرصه كشاورزي و روستاها و مناطق عشايري به وجود آمده است.
مازندران، 26.7 درصد تولید ناخالص و 23 درصد اشتغال استان را داراست و سالانه حدود 6 میلیون تن محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید می کند که بیش از 10.5 درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور و حدود 4.5 برابر میانگین کشور است.
مازندران رتبه اول ضریب کشت (شاخص بهره وری از زمین) کشور (1.4) را دارد که دو برابر میانگین کشور (0.7) است و سبب شده تا زمین های زیر کشت سالانه استان به بیش از 600 هزار هکتار افزایش یابد.
این استان همچنین در تولید 14 محصول زراعی، باغی و شیلاتی دارای رتبه برتر کشوری است.
مازندران رتبه اول ضریب اسمی مکانیزاسیون کشور ( مجموع توان به سطح زیرکشت) را با رقم 1.6 اسب بخار در هکتار از آن خود کرده است.