ریاست سازمان
حسن عنایتی کلیجی : رئیس سازمان
شماره تماس :33364070
شرح وظایف :
1- بررسي و شناخت امكانات و استعدادهاي بالقوه و بالفعل منابع و عوامل توليد بخش كشاورزي (زراعت، باغباني، آب و خاك، دام، طيور و آبزيان و توسعه روستايي و عشايري و منابع طبيعي) در سطح استان و مسائل و مشكلات فني، اقتصادي و اجتماعي مربوط به آنها.
2- تهيه و تدوين خطمشيها، اهداف، برنامهها و سياستهاي توسعه بخش كشاورزي، توسعه و عمران روستاها و مناطق عشايري در استان در قالب سياستها و برنامههاي مصوب و همچنين پيشنهاد برنامه و بودجه سالانه به مراجع ذيربط در استان جهت تصويب.
3- بررسي، تدوين و اجراي برنامهها، طرحها و دستورالعملهاي مربوط به الگوي كشت محصولات كشاورزي و همچنين نظام دامداري، دامپروري و منابع طبيعي استان در قالب سياستهاي مصوب.
4- تهيه، تدوين و اجراي طرحهاي جامع مربوط به افزايش توليد محصولات كشاورزي و دامي و كاهش ضايعات در سطح استان بر اساس قوانين و مقررات مربوط.
5- جمعآوري، استخراج، طبقهبندي، پردازش، نگهداري، بهنگام سازي و انتشارآمارواطلاعات مربوط به بخش كشاورزي و توسعه و عمران روستايي و عشايري در استان.
6- مطالعه، بررسي، نيازسنجي، برنامهريزي، تهيه، اجرا و ارزشيابي طرحها، برنامهها و دورههاي آموزشي و ترويجي، فني و حرفهاي و علمي و كاربردي موردنياز توليدكنندگان، بهرهبرداري، مروجان و راهبران بخش كشاورزي در استان در قالب سياستها و برنامههاي مصوب وزارت جهاد كشاورزي.
7- ارائه نتايج پژوهشهاي انجام شده به توليد كنندگان و بهرهبرداران.
8- انجام اقدامات لازم به منظور حفظ و جلوگيري از تغيير و تبديل كاربري اراضي كشاورزي و جنگلي.
9- تشخيص و تفكيك حريم قانوني اراضي ملي، دولتي و مهلت از مستثنيات اشخاص حقيقي و حقوقي در سطح استان و اخذ سند بنام دولت جمهوري اسلامي ايران و اجراي مقررات مربوط به مديريت و واگذاري اراضي ملي و دولتي در چارچوب قوانين و مقررات موجود.
۱0- انجام عمليات اجرايي لازم براي تثبيت ملكيتهاي شرعي و قانوني با رعايت حقوق متقابل مردم و دولت و اجراي قانون اصلاحات ارضي در وقت مشمول و باقيمانده و همچنين تعيين تكليف نهايي اراضي كشت موقت.
11- برنامهريزي در جهت استقرار شبكه عمليات ترويجي در مناطق روستايي و عشايري در قالب سياستها و برنامههاي وزارتخانهها.
12- تهيه برنامه استفاده از اراضي كشاورزي و منابع طبيعي استان در چارچوب طرحهاي جامع حوزههاي آبخيز.
13- نظارت بهداشتي بر مراكز نگهداري و پرورش دام و مراكز تهيه، توليد و توزيع و عرضه فراوردههاي خام با منشاء دامي و محصولات شيلاتي، كارخانجات خوراك دام، كشتارگاهها و اماكن عرضه دام و اعمال استانداردها.
14- تهيه، تدوين و اجراي طرحها و برنامههاي مربوط به امور زيربنايي كشاورزي از قبيل يكپارچهسازي اراضي، احداث راههاي بين مزارع، تجهيز و نوساز مزارع و باغها به منظور استفاده مؤثر از منابع و نهادههاي كشاورزي.
15- بررسي و انجام اقدامات لازم در زمينه حفظ، اصلاح، احياء و افزايش حاصلخيزي خاك در جهت بهرهبرداري بهينه و مطلوب از آن.
16- برنامهريزي و انجام اقدامات لازم به منظور انتقال آب انهار سنتي و قنوات، توزيع و مصرف بهينه آب كشاورزي و افزايش راندمان آبياري در مزارع و باغها با استفاده از روشهاي نوين آبياري و اقدامات مربوط به احداث، توسعه و نگهداري تأسيسات آبي.
17- اجراي طرحهاي كوچك تأمين و توسعه منابع آب در سطح استان (پس از كسب مجوز لازم از سازمان آب منطقهاي ذيربط). فراهم آوردن زمينههاي توسعه صنايع مربوط به جمعآوري، نگهداري، تبديل و عملآوري و بستهبندي محصولات كشاورزي و فرآوردههاي دامي و توسعه و حمايت از صنايع كوچك تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي و صنايع روستايي در استان.
18- انجام اقدامات لازم در زمينه حفظ، بهبود و توسعه كمي و كيفي محصولات زراعي، باغي، توليدات دام، آبزيان و منابع طبيعي استان و حمايت از منافع توليدكنندگان.
19- انجام بررسيهاي لازم در مورد برآورد و تشخيص كمي و كيفي كليه نيازهاي فناوري كشاورزي متناسب با خصوصيات و ويژگيهاي اقليمي و كشاورزي استان و تهيه و اجراي طرحهاي مكانيزاسيون و ساير برنامههاي مورد نياز بر اساس سياستها و خطمشيهاي ابلاغي.
20- زمينهسازي و حمايت از ايجاد و توسعه تشكلهاي مورد نياز بخش كشاورزي استان.
21- انجام اقدامات لازم در جهت حفظ، احياء، توسعه و بهرهبرداري مناسب از منابع دام و آبزيان، اصلاح نژاد، تغذيه، مديريت و مهندسي بهداشت جايگاه دام و طيور و مجوزهاي لازم در چارچوب سياستها و دستورالعمهاي ابلاغي.
22- تأمين سلامتي و بهداشت دام از طريق ايجاد شبكههاي پيش آگاهي و مراقبت و اجراي عمليات پيشگيري و مبارزها با بيماريهاي دامي و مشترك انسان و دام و قرنطينه دامي.
23- انجام اقدامات لازم در خصوص گسترش شبكههاي پيش آگاهي، مراقبت، پيشگيري، قرنطينه گياهي و مبارزه با آفات، علفهاي هرز و بيماريهاي گياهي در سطح استان.
24- نظارت و كنترل بر توزيع و مصرف مايهها و ساير مواد بيولوژيكي و سموم مورد نياز بخش كشاورزي در استان بر اساس ضوابط ابلاغي.
25- انجام اقدامات لازم در زمينه ساماندهي و بهينهسازي نظام عرضه و تقاضا و تنظيم بازار محصولات كشاورزي و توليدات دامي در استان در چارچوب برنامههاي مصوب و سياستهاي بازرگاني كشور.
26- انجام اقدامات لازم در زمينه خريد، فروش، بازاريابي، صادرات، بيمه، نگهداري و نظاير آن در خصوص محصولات و فرآوردههاي بخش كشاورزي بر اساس قوانين، مصوبات و آيين نامهها و دستورالعملهاي مربوطه در چارچوب سياستهاي بازرگاني كشور.
27- حمايت از توسعه سرمايهگذاري در بخش كشاورزي و فراهم آوردن زمينههاي لازم براي استفاده از تسهيلات اعتباري بانك كشاورزي و ساير منابع بانكي و مؤسسات اعتباري توسط توليدكنندگان و بهرهبرداران.
28- انجام اقدامات لازم در زمينه بيمه توليدكنندگان، توليدات، تأسيسات و صنايع مربوط به بخش كشاورزي.
29- انجام اقدامات لازم در زمينه ارائه خدمات و تأمين و توزيع نهادههاي كشاورزي دام و آبزيان، دارو، سرم و ساير مواد بيولوژيك از طريق بخش غيردولتي و در صورت لزوم توسط واحد ذيربط در استان در چارچوب ضوابط ابلاغي وزارت جهاد كشاورزي.
30- نظارت مستمر بر كليه فعاليتهاي مرتبط با زير بخشهاي مختلف كشاورزي در سطح استان.
31- نظارت و ارزشيابي طرحها، فعاليتها و اقدامات در حيطه وظايف واحدهاي استاني وزارتخانه به منظورسنجش ميزان كارآيي و اثربخشي آنها.
32- انجام ساير وظايف و اموري كه به موجب قوانين و مقررات بعهده وزارت جهاد كشاورزي در سطح استان ميباشد.